Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، عیسی شهسوار خجسته، نایب رئیس هیئت مدیره صندوق ذخیره فرهنگیان، با اشاره به اینکه هیئت امنای صندوق ذخیره با تأیید مقدمات لازم برای ورود و حضور شرکت‌های تحت پوشش موسسه در بورس اوراق بهادار و تخصیص بخشی از سهام آن‌ها با شرایط سهل‌تر به فرهنگیان عضو موسسه، خواستار ارائه برنامه پیشنهادی در اینباره شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او در پاسخ به این پرسش که با توجه به اعلام سیاست بورسی شدن برخی شرکت‌های تابعه صندوق ابهامات و نگرانی‌هایی در بین برخی فرهنگیان و ناظران بیرونی ایجاد شده است و آن را معادل فروش اموال فرهنگیان عنوان کرده‌اند، برای رفع این نگرانی‌ها چه پاسخی دارید؟ آیا امتیازاتی مانند حق تقدم برای اعضای صندوق در نظر دارید؟ گفت: مهم‌ترین اولویت هیئت مدیره، صیانت از حقوق فرهنگیان عضو صندوق است و در این راه از هیچ کوششی فروگذار نخواهد کرد. موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان، یک بنگاه اقتصادی خصوصی متعلق به فرهنگیان عضو آن است که پیرو تصویب تبصره ۶۳ قانون برنامه دوم، در چارچوب ماده ۵۸۴ قانون تجارت تاسیس و در اجرای ماده ۵۸۵ قانون مزبور به ثبت رسیده است و تابع مفاد اساسنامه خود و حسب مورد، سایر مقررات مربوط است.

صندوق جزو موسسات غیرتجاری انتفاعی است

نایب رئیس هیئت مدیره صندوق ذخیره فرهنگیان بیان کرد: صندوق، شرکت سهامی نیست و در زمره موسسات غیرتجاری انتفاعی به شمار می‌رود و از این رو، موضوع بورسی کردن صندوق در حال حاضر به هیچ عنوان مطرح نیست، لکن آنچه مطرح است بورسی شدن شرکت‌های تابعه صندوق است.

شهسوار خجسته ادامه داد: ماموریت اصلی صندوق، ارتقاء توان مالی و معیشتی فرهنگیان عضو از طریق سرمایه‌گذاری‌های ارزش آفرین است و این بدان معناست که هیئت مدیره موظف است همواره منابع و دارایی‌های در اختیار را مورد پایش قرار داده و در صدد ارتقاء بازدهی دارایی‌ها، ایجاد درآمد‌های پایدار و افزایش سودآوری سرمایه‌گذاری‌های صندوق باشد، این امر ایجاب می‌کند تا آنجا که ممکن است، دارایی‌های غیرمولد را به مولد تبدیل و موجبات امکان بهره‌گیری بیشتر از اموال و دارایی‌های در اختیار را فراهم کند و از رهگذر آن به توسعه سرمایه‌گذاری‌های ارزش آفرین و در نهایت افزایش ثروت و دارایی‌های صندوق که متعلق به فرهنگیان عضو است، بیفزاید. بورسی شدن شرکت‌های صندوق می‌تواند یکی از مهم‌ترین راه‌های تحقق این اهداف باشد.

او با اشاره به اینکه بورسی شدن شرکت‌ها، نه تنها موجب شفافیت اطلاعات و ایجاد بازاری منصفانه برای داد و ستد می‌شود بلکه زمینه را برای نظارت دقیق‌تر بر عملکرد شرکت‌ها فراهم می‌کند و مزایایی از قبیل مواردی که اشاره می‌کنم در بر خواهد داشت، ادامه داد: عضویت در بورس، نشانگر سود ده بودن و اعتبار شرکت است و موجب کسب شهرت آن می‌شود و ناگزیر مدیرت باید تلاش کند این اعتبار را حفظ کند.

عضو هیئت مدیره صندوق ذخیره فرهنگیان بیان کرد: قابلیت نقدشوندگی سهام شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار، مفهوم بسیار مهمی است که برای صندوق از اهمیت بسزایی برخوردار است، قابلیت نقدشوندگی سهام در بورس با سهام سایر شرکت‌ها قابل مقایسه نیست ضمن آنکه، دغدغه تعیین قیمت عادله روز را ندارد.

او معتقد است که از این سهام می‌توان به عنوان پشتوانه‌ای برای تامین مالی از سیستم بانکی استفاده کرد. هم اینک بخش عمده‌ای از منابع مالی مورد نیاز طرح‌های سرمایه‌گذاری در دست اجرای شرکت پتروفرهنگ با همین شیوه تامین شده است.

شهسوار خجسته بیان کرد: فرآیند تامین مالی برای شرکت‌های بورسی به صورت سهل‌تری می‌تواند انجام بگیرد. انتشار اوراق برای افزایش سرمایه، انتشار اوراق مشارکت برای اجرای طرح‌های توسعه‌ای، انتشار اوراق با صرف سهام که متضمن شناسایی ارزش افزوده و تخصیص به سهامداران خواهد بود. علاوه بر آن، در سیستم بانکی نیز معمولا سقف اعتبارات تخصیصی به شرکت‌های بورسی بیش از سایر شرکت‌ها است.

در نظر گرفتن تسهیلات مالیاتی برای شرکت‌های بورسی

او گفت: شرکت‌های بورسی از تسهیلات مالیاتی برخوردارند. در کشور ما، مالیات درآمد حاصل از واگذاری سهام شرکت‌های بورسی فقط چهار دهم درصد بوده و عملکرد شرکت‌های بورسی از ۱۰ درصد بخشودگی (تخفیف) مالیاتی برخوردارند و چنانچه سهام شناور شرکتی، بیش از ۲۰ درصد باشد، این تخفیف مالیاتی به ۲۰ درصد افزایش پیدا می‌کند.

نایب رئیس هیئت مدیره صندوق ذخیره فرهنگیان ادامه داد: امکان دستیابی اعضای صندق و کارکنان شرکت‌ها به سهام آن‌ها از طریق بورس فراهم بوده و این می‌تواند به افزایش انگیزه آنان در محیط کار بیانجامد و به تعلق خاطر فرهنگیان عضو موسسه در مشارکت و همکاری آنان بیفزاید. در مجموع باید گفت که با واگذاری بخشی از سهام شرکت‌ها و حتی با حفظ مدیریت آن دسته از شرکت‌هایی که در چارچوب اهداف و استراتژی‌های تعیین شده صندوق تعریف شده‌اند، ضمن افزایش شفافیت، کارایی و بهبود عملکرد جاری آنها، منابع مالی ناشی از واگذاری سهام نیز به مصرف طرح‌های توسعه‌ای در همان شرکت‌ها و یا سایر سرمایه‌گذاری‌های صندوق خواهد رسید و این بدان معناست که دائما بر اموال و دارایی‌های صندوق و اموال فرهنگیان عضو که مالکان اصلی صندوق هستند، اضافه خواهد شد.

شهسوار خجسته در ادامه درباره جلسه مجمع مالی سال گذشته اظهار کرد: گزارش عملکرد موسسه در سال مالی منتهی به پایان شهریور ماه ۱۳۹۸ که منجر به سودی بالغ بر ۱۱ هزار و ۴۶۸ میلیارد ریال شده بود، مورد تقدیر هیئت امناء موسسه (مجمع عمومی) قرار گرفت.

او افزود: سود حاصله در مقایسه با سود دوره مشابه قبل، نزدیک به ۸۳ درصد رشد نشان می‌دهد و این در حالی است که در سال مالی مورد نظر، شاهد افت شدید شاخص‌های اقتصادی، نوسانات نرخ ارز و محدودیت‌های مبادلات پولی و بانکی بوده‌ایم.

شهسوار خجسته گفت: هیات امناء، با وقوف و آگاهی کامل نسبت به چالش‌هایی که هیات مدیره موسسه با آن‌ها مواجه بوده است، گزارش فعالیت‌ها و عملکرد مالی موسسه را استماع و پس از قرائت گزارش حسابرس مستقل و بازرس موسسه، عملکرد هیات مدیره را شایسته تقدیر دانسته و صورت‌های مالی نهایی موسسه را تصویب کرد. همچنین بنا به پیشنهاد هیات مدیره، تقسیم ۱۱ هزار میلیارد ریال از سود قابل تقسیم موسسه بین اعضاء و منظورکردن به حساب آنان به نسبت سهم‌الشرکه هر یک، موافقت کرد. گفتنی است که سود تخصیصی سال گذشته، معادل ۵۶ درصد این رقم و مبلغ ۶۲۰۰ میلیارد ریال بوده است.

نایب رئیس هیئت مدیره صندوق ذخیره فرهنگیان متذکر شد: در دوره مالی مورد نظر، هیات مدیره موفق شد مبلغ ۴ هزار و ۱۳۹ میلیارد ریال از مطالبات فرهنگیان عضو موسسه از دولت (بابت سهم‌الشرکه تعهد شده دولت) را عمدتا از طریق تهاتر این مطالبات با بخشی از بدهی‌های شرکت‌های تحت پوشش (پتروفرهنگ) به سیستم بانکی و الباقی از محل برگشت سهم‌الشرکه و سود متعلقه دولت مربوط به اعضای انصرافی، وصول کند. این اقدام از سوی هیات امنا مورد تقدیر قرار گرفت و هیات امنا ضمن تاکید بر پیگیری موسسه برای وصول مطالبات، اتخاذ این شیوه را مورد حمایت قرار داده و آن را روشی مناسب برای وصول مطالبات در شرایط اقتصادی کنونی دولت دانست. هیات امنا، همچنان بر تداوم استراتژی اعتمادسازی، افزایش ضریب نفوذ اعضا و ساماندهی شرکت‌ها تأکید کرد.

او بیان کرد: اقدامات به عمل آمده در خصوص برخی از شرکت‌های زیان‌ده که به سود رسیده‌اند همچنین اقداماتی که منجر به تحول و ارتقاء کارآمدی شرکت‌های گروه شده است، مورد تقدیر هیات امنا قرار گرفت و در عین حال مقرر شد، گزارشی در خصوص آن دسته از شرکت‌هایی که ادامه فعالیت آن‌ها در شرایط موجود، به مصلحت نیست، با هدف تغییر ماموریت یا انحلال آن‌ها به هیات امنا ارائه شود.

شهسوار خجسته در پاسخ به این پرسش که هیأت مدیره چه سیاست‌هایی را برای سال مالی پیش رو در نظر دارد و آیا برای سناریو‌های مختلف ناشی از بحران کرونا پیش‌بینی داشته‌اید؟ مطرح کرد: یکی از مهم‌ترین ابزار‌های کارآمد برای پایش تغییر و تحولات محیطی و تجزیه و تحلیل تاثیرات آن‌ها بر بنگاه‌های اقتصادی و سازمان‌ها، برنامه‌ریزی استراتژیک (راهبردی) است. با تدوین برنامه استراتژیک می‌توان زمینه حذف یا کاهش آثار تهدید‌ها و نقاط ضعف سازمان‌ها و ارتقاء بهره‌وری را فراهم کرد.

بررسی تاثیر کرونا بر عملکرد کرونا در کمیته ریسک صندوق

نایب رئیس هیئت مدیره صندوق ذخیره فرهنگیان با اشاره به اینکه از آنجا که این مهم، در صندوق انجام گرفته و سند نهایی برنامه استراتژیک تا افق ۱۴۰۴ تهیه و در اواخر سال ۹۷ به تصویب رسیده است، متذکر شد: در عین حال با تشکیل و شروع به کار کمیته ریسک از اوایل نیمه دوم سال ۹۷، نسبت به شناسایی ریسک‌های با اهمیت صندوق بر اساس برنامه‌ها و راهبرد‌های کلان موسسه اقدام و نظام مدیریت ریسک جهت انجام اقدامات کنترلی و پیشگیرانه طراحی شده است.

او ادامه داد: به نظر می‌رسد با توجه به اقدامات بعمل آمده از یک طرف و ویژگی‌ها و ساختار جدید موسسه که از انعطاف‌پذیری و چابکی لازم برای مقابله با هر نوع تهدید و انطباق با هر گونه تغییر و تحولات محیطی را داراست، صندوق می‌تواند از بحران کرونا نیز عبور کند. گفتنی است که علاوه بر شناسایی و تجزیه و تحلیل ریسک‌های موسسه، گزارشات شناسایی و ارزیابی ریسک‌های مربوط به هر یک از حوزه‌های فعالیتی هلدینگ‌های موسسه نیز تهیه و با بررسی آن‌ها در کمیته ریسک صندوق، راهکار‌های واکنش به آن‌ها طراحی و تدوین شده است و این امر به صورت فرآیندی مستمر در دستور کار کمیته‌های ریسک هلدینگ‌ها و ستاد مرکزی صندوق ادامه دارد.

نایب رئیس هیئت مدیره صندوق ذخیره فرهنگیان بیان کرد: ضمن آنکه پاندمی (همه‌گیری) بحران کرونا به لحاظ تاریخی، دنیا را به پیشا کرونا و پسا کرونا تقسیم کرده است. از آنجا که رفتار ویروس ناشناخته و قابل پیش‌بینی نیست، کمیته ریسک همواره با رصد و پایش تحولات ناشی از پاندمی و تاثیرات اقتصادی در صندوق را مورد توجه قرار می‌دهد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آموزش و پرورش صندوق ذخیره فرهنگیان بورس سرمایه گذاری شرکت های بورسی میلیارد ریال فرهنگیان عضو کمیته ریسک هیات مدیره بورسی شدن هیات امنا شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۴۹۸۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داوطلبان عضویت در هیات مدیره موسسه ملل مدارکشان را تحویل بدهند

امتداد- موسسه اعتباری ملل از متقاضیان عضوریت در هیات مدیره درخواست کرد تا مدارک خود را به این موسسه تحویل دهند.

به گزارش پایگاه خبری امتداد، موسسه ملل با اشاره به انتخاب و تکمیل اعضای هیأت مدیره وفق ماده۶۱اساسنامه، اعلام کرد: اسامی سهامدارانی که داوطلب عضویت در هیأت مدیره موسسه هستند، برای تایید صلاحیت به بانک مرکزی اعلام و پس از تایید، برای رای گیری به مجمع معرفی می شوند.

بر این اساس، وملل از تمامی داوطلبان عضویت درهیأت مدیره که دارای شرایط احصا شده بر اساس ماده ۶۳ اساسنامه موسسه هستند دعوت کرده است تا حداکثر به مدت ۱۰ روز کاری با همراه داشتن مدارک ذیل به اداره سهام موسسه اعتباری ملل به نشانی تهران بزرگراه شهید همت شرق، خیابان شیرازجنوبی، نبش کوچه رضوان ساختمان موسسه اعتباری ملل طبقه چهارم مراجعه کنند.

تاییدیه کتبی دارندگان حداقل ۵ درصد سهام موسسه ملل، اصل و تصاویر شناسنامه و کارت ملی و تکمیل فرم ثبت نام اعلام داوطلبی و ارائه مدارک مورد نیاز مندرج در فرم مذکور، مدارک الزم برای این ثبت نام خواهد بود.

بر این اساس، داوطلبان عضویت در هیات مدیره موسسه ملل برای آگاهی از شرایط عضویت در هیأت مدیره (مفاد ماده ۶۳ اساسنامه) می توانند به سامانه اطلاع رسانی ناشران (کدال) مراجعه کنند.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • سامانه «پنجره» برای نظارت بر اسناد صندوق ذخیره فرهنگیان راه‌اندازی شد
  • آغاز به‌کار سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات و اسناد در صندوق ذخیره فرهنگیان
  • بورس انرژی دسترسی نیروگاه ها به منابع مالی را سریع تر می کند
  • داوطلبان عضویت در هیات مدیره موسسه ملل مدارکشان را تحویل بدهند
  • آغاز به کار سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات و اسناد در صندوق ذخیره فرهنگیان
  • امکان نظارت آنلاین معلمان بر صندوق ذخیره فرهنگیان فراهم شد
  • آغاز به کار سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات صندوق ذخیره فرهنگیان
  • آغاز به‌کار سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات و اسناد صندوق ذخیره فرهنگیان
  • آغاز به کار سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات و اسناد( پنجره) در صندوق ذخیره فرهنگیان
  • آینده بورس در چند پرده